BLINKDO

Educatie   Ploiesti   15 vizualizări Referinţă: 638

Locatie: Ploiesti


Cu o experienta de peste 16 ani in domeniul formarii profesionale a adultilor, timp in care am elaborat dosare de autorizare pentru diversi furnizori de formare profesionala si am organizat/desfasurat/livrat programe de formare profesionala (cursuri de initiere, specializare, calificare) in diferite domenii ocupationale, am putut identifica diversele probleme pe care le intampina un potential furnizor de formare profesionala .

Astfel a luat nastere dorinta de a ne folosi cunostintele si experienta prin a oferi consultanta si suport tehnic celor interesati.

Ne adresam atat celor interesati sa devina Furnizori de formare profesionala autorizati, cat si celor aflati in cautarea unui curs de formare profesionala autorizat.

Ce inseamna si de ce sa te autorizezi ca Furnizor de formare profesionala?

In ultimii ani au aparut multe firme care organizeaza cursuri de instruire si calificare.

Participarea la orice curs, fie ca este un curs de calificare, un curs de initiere, de perfectionare sau unul de dezvoltare personala, te ajuta sa stii mai multe si iti creste sansele de a ocupa un loc de munca sau de a avansa in cariera. O buna parte dintre cei care se inscriu la cursuri doresc insa sa participe doar la cursuri autorizate.

In Romania, conform legii, formarea profesionala a adultilor se desfoasoara sub supravegherea Autoritatii Nationale pentru Calificãri (A.N.C.). Aceasta are o serie de atributii, dintre care mentionam: coordoonarea procesului de autorizare a furnizorilor de formare profesionalã a adultilor si elaborarea metodologiilor si instrumentelor necesare implementãrii Cadrului national al calificãrilor si formãrii profesionale continue.

De aceea toti formatorii care doresc sa organizeze cursuri autorizate trebuie sa fie acreditati de A.N.C.

Diplomele acreditate A.N.C sunt recunoscute de Ministerul Educatiei si Cercetarii si de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.

Furnizorii de formare profesională autorizati eliberează persoanei care a promovat examenul de absolvire a unui program de formare profesională, următorul tip de certificat, după caz:

a) certificat de calificare profesională pentru programele de calificare sau recalificare;

b) certificat de absolvire pentru programele de initiere, perfectionare, specializare, precum si la absolvirea fiecărui modul, în cazul programelor de formare profesională structurate pe module.

Alte detalii

Adresa
Gheorghe Doja 130