SIPEX Company

Constructii   Aricestii-Rahtivani   31 vizualizări Referinţă: 688

SIPEX Company fondată în 1997, înregistrează o dinamică pozitivă a activității în toti cei 25 de ani de activitate neîntreruptă, consolidându-și astfel, notorietatea și poziționarea în topul companiilor de profil, aceasta ocupând locul al II-lea în piața de distribuție de materiale și finisaje pentru construcții (excluzând rețelele DIY).

Compania are ca obiect de activitate distribuția de materiale și finisaje pentru construcții, oferind o gamă largă de astfel de produse, dar și servicii de consultanță tehnică și conexe, atât pentru piața de corporate, cât și pentru piața de retail, totodată construind și o strategie de adresare dedicată segmentului de piață DIY.

A început în 1997 ca o afacere la nivel local care s-a dezvoltat firesc, în prezent desfășurându-și activitatea în 12 puncte de lucru aflate în: București, Pantelimon (Ilfov), Prahova(Ariceștii Rahtivani), Brașov, Focșani, Iași, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Piatra Neamț, Suceava, Cluj și Timișoara.

De la început, Sipex Company, s-a concentrat mult pe crearea unei punți de legatură între producătorii locali de materiale de construcții și clienții ei, pe soluțiile oferite în fiecare moment.Toată iscusința, experiența și dezvoltarea relațiilor cu clienții a decurs natural, odată cu dezvoltarea companiei, fiecare componentă implicand-o pe cealaltă.

În primele etape, SIPEX și-a îndreptat atenția pe crearea unor relații de parteneriat și atragerea clienților din retailul tradițional, dar pe masură ce ne-am dezvoltat, abordarea a devenit mai complexă și am lăsat experiențele să se transforme în oportunități în atingerea obiectivelor. Modul în care SIPEX s-a adaptat, mereu, la mediul economic și social, are legatură cu flexibilitatea și posibilitatea de a reacționa diferit și rapid la cerintele clienților.

Dintre brandurile distribuite de SIPEX, menționăm: Ceresit, Rigips, Isover, Weber, Cesarom, Swisspor, Austrotherm, Baumit, Porotherm, Tondach, Brikston, Ytong, Leier, Structo, Tenco, Sapabet, Aco, Holver, Kronospan, Romstal, Policolor.

Piața țintă a companiei este alcătuită din:

Retailul tradițional, compus din magazine de diferite dimensiuni, altele decât DIY (Do It Yourself). Vânzarea către aceste magazine se face prin agenți dedicați, coordonați de managerii de zonă și de directorul național de vânzări. Aceștia au la dispoziție un sistem SFA (tablete conectate la sistemul ERP având acces în timp real la stocuri), astfel încât comenzile preluate să ajungă rapid în sistemul ERP.

B2B acest segment de piață este format din următorii parteneri:

societăți de construcții (care construiesc pentru diverși investitori sau dezvoltă propriile proiecte, rezidențiale sau industriale). Acești parteneri sunt alocați unei echipe dedicate acestui segment de piață și în același timp au la dispoziție platforma de comenzi sipexcomenzi.ro, creată special pentru ei. Aceeași platformă le pune la dispoziție informații despre stocuri, solduri, statusul comenzilor lansate, prețuri setate pentru diverse proiecte, etc.

dezvoltatori (investitori care aleg să-și negocieze prețurile materialelor și ale sistemelor pentru construcții direct cu un distribuitor). Aceștia sunt alocați unei echipe dedicate, care împreună cu reprezentantul furnizorilor le oferă cele mai bune soluții tehnice și comerciale.

echipe de meseriași (aceiași reprezentanți de vânzări Sipex încearcă sa le propună cele mai bune soluții și servicii (transport, colorare, soluții tehnice) astfel încât aceștia să devină vectorii de promovare a pachetelor de produse pe care Sipex le comercializează.

persoane fizice (care construiesc în regie proprie și amenajează propriile proprietăți). Acestora, echipele de vânzări dedicate le propun achiziționarea diverselor produse din pachetul SIPEX.

On-line SIPEX are propriul magazin on-line, care în curând va fi actualizat la o variantă mai modernă, care poate fi accesată de pe diferite terminale (laptop, telefon, tabletă). Aplicația va repartiza comenzile către cele mai apropiate puncte de lucru, astfel încât livrarea să se facă într-un timp cât mai scurt. Magazinul oferă accesul la diferite campanii pe care Sipex le demarează.

Cele 12 centre logistice SIPEX sunt dotate cu echipamentele necesare pentru a asigura livrări rapide în fiecare locație de unde se primesc comenzi.

În viitor, SIPEX își propune să intre în sistemul de piață format din lanțul de magazine DIY cu pachetul de produse din brandurile proprii (Meșterică, Profit, Dufa și Profitec), deoarece în acest segment există un potențial de creștere foarte bun.

Dezvoltarea de centre logistice

Decizia deschiderii acestora a fost susținută de obiectivul unei reprezentări regionale și naționale, pentru a face posibilă livrarea rapidă a produselor și serviciilor SIPEX pe întreg teritoriul României.

Alte detalii

Adresa
Showroom - Aricestii-Rahtivani DN 72, Km 8